Top 30 Quanitative Reasoning Test 1 To Solve and Get Solutions

0
Quantitative Reasoning Test 1 To Solve and Get Solutions


Quantitative Reasoning measure  and sequentially tests the primary mathematical skills in students/graduates. however, it  includes more data analysis and more real-life scenarios, to better gauge your acquired skills

Ultimately we dwell in an era where vast amounts of information can be accessed on the Internet. Much of this information is quantitative in nature and students (and adults) must be equipped to analyze the information as they sift through the data to make decisions in their everyday lives. And, as “big data” analyses move from pure research applications to business, education, health, and government settings where our graduates will be working, this imperative becomes more critical.

Even in our own institutions of higher learning, we are crunching large data sets of student information to monitor and predict student performance and success.
All of these situations require strong quantitative reasoning skills.
What Is Quantitative Reasoning?
#Quantitative reasoning
#Quantitative literacy
#Quantitative fluency
#Numeracy.
 These are widely used terminologies when discussing a key learning outcome for undergraduate education.
Here are a few high-profile examples which practically calls for prioritizing such quantitative skills:
Quantitative literacy is one of the LEAP (Liberal Education for America’s Promise) Essential Learning Outcomes (ELOs) developed by the Association of American Colleges & Universities (AAC&U), one of a number of practical intellectual skills, including inquiry and analysis, critical and creative thinking, written and oral communication, information literacy and teamwork, and problem solving.
The Lumina Foundation’s Degree Qualifications Profile (DQP) calls this skill quantitative fluency and places it, like LEAP, among several important intellectual skills all students should attain, including analytic inquiry, information literacy, engaging diverse perspectives, and communication fluency.
The Western Association of Schools and Colleges (WASC) Senior College and University Commission has recently shifted its focus to five core competencies—writing, oral communication, quantitative reasoning, critical thinking, and information literacy—in its revised institutional review process.

 

The ability to think quantitatively clearly plays a central role in undergraduate education.

But what do terms like quantitative reasoning, quantitative literacy, and quantitative fluency really mean for student learning, the curriculum, program development, faculty development, or accreditation?
Why is it such an important outcome? How do we teach and measure it? Who is responsible for ensuring that students achieve this competency?
With that been said, Quantitative reasoning (QR) is the application of basic mathematics skills, such as algebra, to the analysis and interpretation of real-world quantitative information in the context of a discipline or an interdisciplinary problem to draw conclusions that are relevant to students in their daily lives. It is not just mathematics.
Here comes 30 Quantitative Reasoning Test 1 To Solve and Get Solutions
1.      There are 450 birds at a small zoo. The number of birds is 5 times the             number of all the other animals combined. How many more birds are there than nonbird animals at the zoo?
           A. 400
           B.360
           C.270
           D.180
           E. 90
2.      After
allowing discount of 11.11%, a trader still makes a gain of 14.28%. At how
many percent above the cost price does  he mark on his goods?
            A.        28.56%
            B.        35%
            C.        22.22%
            D.        None
of these
3.      A dealer buys dry fruits at $100, $80 and $60 per kilogram. He mixes them in the ratio 3:4:5 by weight and sells at a profit of 50%. At what price per kilogram does
he sell the dry fruit
            A.        $80
            B.        $100
            C.        $95
            D.        None of these
4.      Instead of a meter scale, a cloth merchant uses a 120 cm sale while buying, but uses an 80cm scale while selling the same cloth. If he offers a discount of 20% on
cash payment, what is his overall profit percentage?
            A.        20%
            B.        25%
            C.        40%
            D.        15%
5.      I sold two watches for $300 each, one at the loss of 10% and the other at the profit of 10%. What is the percentage of loss (-) or profit (+) that resulted from the
transaction?
            A.        (+)10
            B.        (-)1
            C.        (+)1
            D.        (-10)
6.      In a certain store the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25%
but the selling price remains constant approximately what percentage of the
selling price is the profit?
            A.        30%
            B.        70%
            C.        100%
            D.        250%
7.      A shopkeeper sells two radio at $540 each. On one he gains 12% and on the other
he losses 12% . What  was the net result of the sale of both radios?
            A.        No loss no Profit
            B.        Gain of $165
            C.        Loss of $45
            D.        Gain of $45
8.      Boy selling 12marbles for a dollar, a shop keeper loses 20%. In order to gain 20% in the transaction, he should sell the marble at the rate of how many marbles for a
dollar.
            A.        8
            B.        6
            C.        4
            D.        3
9.      At what percentage above the cost price must an article be marked so as to gain 33% after allowing a customer a discount of 5%?
A.        48%
            B.        43%
            C.        40%
            D.        38%
10.      What price should a shopkeeper mark on an article costing $153 to gain 20% after allowing a discount of 15%
            A.        $162
             B.        $184
            C.        $216
            D.        $224
11.      Successive discount of 10%, 12%, and 15% amount to a single discount of
            A.        35.38%
            B.        36.68%
            C.        37%
            D.        32.68%
12.      A horse and a carriage together cost $8,000. If by selling the horse at a profit of 10% and the carriage at a loss of 10% a total profit of 2.5% is made, then what
is the cost price of the horse?
            A.        $ 3,000
            B.        $ 3,500
            C.        $4,000
            D.        $ 5,000
82.      A
shopkeeper allows a discount of 10% on his goods. For cash payment, he
further allow a discount of 20%. Find a single discount equivalent of the
above offer.
            A.        30%
            B.        18%
            C.        28%
            D.        15%
83.      A loss of
19% gets converted into a profit of 17% when the selling price is increased
by $162. Find the cost price of the article.
            A.        $450
            B.        $600
            C.        $360
            D.        $540
84.      A machine
is sold at a profit of 10%. Had it been sold for $80 less, there would have
been a loss of 10%. The cost price of the machine is
            A.        $350
            B.        $400
            C.        $450
            D.        $520
85.      A man gains
10% by selling a certain article for a certain orice. If he sells it at
double the price then the profit made is
            A.        120%
            B.        60%
            C.        100%
            D.        80%
86.      The sale
price of an article including the sales tax is $616. The rate of sales tax is
10%. If the shopkeeper has made a profit of 12%, theb the cost price of the
article is
            A.        $500
            B.        $515
            C.        $550
            D.        $600
87.      A tailor
had a number of shirt pieces to cut from a roll of fabric. He cut each roll
of equal length in 10 pieces. He cut at the rate of 5 cuts a minute. How many
rolls would he cut in 24 minutes?
            A.        32rolls
            B.        54rolls
            C.        108rolls
            D.        120rolls
88.      30 men can
produce 1,500 units in 24 days working 6 hours a day. In how many days, can
18 men produce 1,800 units working 8 hours a day?
            A.        36 days
            B.        45 days
            C.        18 days
            D.        None of these
89.      A man
completesth of a
job in 10 days.

            At this
rate, how many more days will it take him to finish the job?
A.
5
B.
6
C.
7
D.
7 ½
90.      A certain
industrial loom weaves 0.128 metres of cloth every seconds. Approximately, how
many seconds will it take for the loom to weave 25 metres of cloth?
            A.        178
            B.        195
            C.        204
            D.        488
91.      Four
examiners can examine a certain number of answer book in 8 days by working 5
hours a day, then for how many hours a day, would two examiners have to work
in order to examine twice the number of answer books in 20 days?
            A.        6hours
            B.        7 ½ hours
            C.        8 hours
            D.        9 hours
92.      15 men take
21 days of 8 hours each to do a piece of work. How many days of 6 hours each
would 21 women take, if 3 women do as much as 2 men?
            A.        20
            B.        18
            C.        25
            D.        30
93.      A certain
job was assigned to a group of men to do in 20 days. But 12 men did not turn
up for the job and the remaining men did the job in 32 days. The original
number of men in the group was?
            A.        32
            B.        34
            C.        36
            D.        40
94.      A man is
paid $5 per hour for regular working day and $8 per hour overtime. A regular
day has 8 hours and a regular week has 5 working days. If he earns $920 in 4
weeks, then what is the total number of hours that he worked assuming that he
was present on all regular working days?
            A.        200hours
            B.        180hours
            C.        175hours
            D.        160hours
95.      Ram
finishes a work in 7 days. Rahim finishes the same job in 8 days and Robert
in 6 days. They take turns to finish the work. Ram worked on the first day,
Rahim on the second day and Robert on the third and then again Ram and so on.
Who was working on the last day when work got finished?
            A.        Ram
            B.        Rahim
            C.        Robert
            D.        Rahim and Robert
96.      Rita and
Solomon are working on an assignment. Rita takes 6 hours to type 32 pages on
computer, while Solomon takes 5 hours for typing 40 pages. How much time will
they take, working together on two different computers to type an assignment
of 110 pages?
            A.        8hours
            B.        7hours 30minutes
            C.        8hours 15minutes
            D.        8hours 25minutes
97.      A boy readth of
the book on one day and

th of
the remainder on another day. If there were 30 pages unread, then how many
pages did the book contain?

          A.   600
          B.   300
          C.   240
          D.   None of these
98.      Three
workers, working all days, can do a work in 10 days, but one of them having
other employment can work only half time. In how many days the work can be
finished?
            A.        15days
            B.        16days
            C.        12days
            D.        12.5days
99.      Ada, Joel
and Eze can do a job alone in 15 days, 10 days and 30 days respectively. Sam
is helped by Bob and Kin in every third day. In how many days will the job be
completed?
            A.        9days
            B.        5days
            C.        8days
            D.        4days
100.   When some
technological improvements had been made, it took an hour less than before to
manufacture a certain tool. The same time is now needed to manufacture 30
tools as was needed earlier to manufacture 24 tools. How much time does it
require now to make one tool?
            A.        5hours
            B.        4hours
            C.        3hours
            D.        3.5hours
ANSWER KEY
1.
B
2.
A
3.
D
4.
A
5.
B
6.
B
7.
C
8.
A
9.
C
10.
C
11.
D
12.
D
13.
C
14.
A
15.
B
16.
A
17.
A
18.
D
19.
A
20.
B
21.
B
22.
C
23.
D
24.
A
25.
C
26.
A
27.
C
28.
C
29.
C
30.
A
31.
B

 

Leave a Reply