Top 15 Examination Question And Answer For Student In Science College

0
Top 15 Examination Question And Answer For Student In Science College

 

Top 15 Examination Question And Answer For Student In Science College

Science is related to research and is commonly organized by academic and research institutions as well as government agencies and companies. The practical impact of scientific research has led to the emergence of science policies that seek to influence the scientific enterprise by prioritizing the development of commercial products, armaments, health care, and environmental protection. But in this context, we want to focus on the top 15 examination question and answer for student In science college.

1.Q.What is the formula for lithium phosphide?

Ans. The formula for lithium phosphide is Li3 P.

2.Q.What is the compound name of Fe(NO3)2?

Ans. The compound name of Fe(NO3)2 is iron(II) nitrate.

3.Q. What are the particles that makeup matter?

Ans. Electrons, protons, and neutrons are the particles that make up matter.

4.Q.What is the correct formula for magnesium oxide?

Ans. The correct formula for magnesium oxide is MgO.

5.Q.Who was the first to propose the existence of atoms?

Ans. The first one to propose the existence of atoms was Democritus, a Greek scientist from the early 400s to 300s BC.

6.Q.What is the molecular formula for ammonium nitrate?

Ans. The molecular formula of ammonium nitrate is NH4 NO3.

7.Q.When sugar is mixed with water, equilibrium is reached when

Ans. Equilibrium of sugar in water happens when the sugar molecules are equally distributed throughout the water. To reach equilibrium, the sugar molecules must diffuse (go from an area of high concentration to one of low concentration).

8.Q.What happens to glucose produced by plants?

Ans. The glucose produced by a plant through photosynthesis can be used for energy generation within the cells of the plant itself.

9.Q.Give the systematic name for the compound Ba(NO3)2

Ans.Ba(NO3)2 is a chemical compound with the systematic name ”barium nitrate.’

10.Q.What does your sweat contain that kills bacteria?

Ans. Sweat contains dermcidin, which is a chemical that kills bacteria.

11.Q.What is the oxidation number of boron?

Ans. The oxidation number of boron is +3.

12.Q.What happens to activation energy when a product is created?

Ans. Activation energy, after the product is created, will eventually be lost to the environment.

13.Q.Does cellular respiration occur in plants?

Ans. Cellular respiration does occur in plants following photosynthesis.

14.Q.A polar covalent bond is created when

Ans.A polar covalent bond forms when two atoms of different electronegativities share electrons.

15.Q.Which country has the lowest population density in Eastern Europe?

Ans. In Eastern Europe, Russia has the lowest population density, at 22 people per square mile.

Connect with us on Social media
Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://jaysciencetech.com/2018/07/top-15-examination-question-and-answer-for-student-in-science-college.html
Twitter
LinkedIn
Instagram

Leave a Reply