Top 15 Examination Question And Answer On Computer Science For Secondary School Students

0

Computer science is the study of the theory, experimentation, and engineering that form the basis for the design and use of computers. It is the scientific and practical approach to computation and its applications and the systematic study of the feasibility, structure, expression, and mechanization of the methodical procedures (or algorithms) that underlie the acquisition, representation, processing, storage, communication of, and access to, information. Let us at this point test run our self on Top 15 examination question and answer on computer science for secondary school students.

Top 15 Examination Question And Answer On Computer Science For Secondary School Students

1.Question:

What is a subnet, and why do networks need them?

Answer:

A subnet is a small network which is a part of a larger network. Network devices in the subnet belong to a local area network (LAN), and they are logically separated from another network device, so they can communicate without going out to the larger network. The large network can be compared to a company, while the subnets are its departments; people in the same department can talk without going out of their department.

Why do networks need subnets? Firstly, subnetting is a way of economizing global IP addresses. This is necessary because there is a limited number of IP addresses, even though it is a big number, and there is a huge number of network devices in the world. Also, subnetting is important for improving network security.

2.Question:

What does ‘gone viral’ mean?

√ADS

#Get Email Address Database of over 10 Million US,UK,CANADA & Europe users – Click here
#For Skill Acquisition Practical Training Manuals and E-Books Click Here

 

 

Answer :

When an online post ‘goes viral,’ it means that it has been shared with rapidity and is ‘trending,’ or becoming one of the most popular topics of viewing or discussion. Any interesting or controversial post has the potential for going viral, depending on how it is received by the global online community. Many different types of posts go viral, and they frequently change on a daily (or hourly) basis. Some people classify a post as going viral after it receives more than 5 million views, but that number is constantly being reassessed.

3.Question:

What does CPU stand for?

Answer :

CPU stands for Central Processing Unit. It is a piece of hardware on the computer that does what the name implies – it is the center that performs all the operations carried out by the computer. For this reason, the CPU is often called the computer’s brain.

READ  Detailed Guide On The Different Parts Of A Computer

The CPU is located on the motherboard of the computer and includes the main memory, arithmetic-logic unit, and the control unit. The memory contains the instructions for an operation, the control unit translates the instructions into commands, and the arithmetic-logic unit processes them.

Since computers were first developed, there have been dramatic improvements made in the power and speed of CPUs. Intel first designed the CPU in the 1970s and continues to be one of the major producers of CPUs today.

4.Question:

What is a modification problem? What are the three types of modification problems?

Answer :

A modification is a database term. A modification problem comprises a situation where a value already exists in a database field and we want to remove it, change it or modify it. The commands used are called DML statements.

The three types of modification problems are:

  • delete – remove the value of the existing field
  • update – change value of an existing field
  • insert – add new value to an existing field

5.Question:

What does www stand for?

Answer :

The letters ”www” stands for World Wide Web, the service that links documents and allows people to access information, pictures, sounds, and movies through hyperlinks in this information system. These three letters are usually provided as part of the URL, or Uniform Resource Locator, that we enter to reach a particular website.

6.Question:

What is the full form of W3C?

Answer :

The full form of W3C is the World Wide Web Consortium. This is an international community for open web application development where web design standards are evolved with standard technical ideas. The people who take part in this are the public and international organizations, and it is held in several countries around the world.

7.Question:

What is a computer network?

Answer :

A network is a term used to describe a group of two or more computer systems that are connected or linked with each other.

Common types of area networks are:

  1. LAN – Local Area Network
  2. WAN – Wide Area Network
  3. WLAN – Wireless Local Area Network
  4. MAN – Metropolitan Area Network
  5. SAN – Storage Area Network, Small Area Network, System Area Network or Server Area Network
READ  Ways to improve your computer's performance

8.Question:

What is a computer network?

Answer :

Computer networks allow different computers and systems to communicate with each other. In order to pass digital information successfully, these systems first need to establish a valid connection.

9.Question:

What happened on August 6, 1991?

Answer :

The first ever webpage was first published on August 6, 1991. After that, more and more websites became available until it developed into the web we now use. According to CNN.com, during the first five years of the Internet, the number of people who used it jumped dramatically from 600,000 to 40 million!

10.Question:

What is 1/5th of 25?

Answer :

1/5th of 25 equals 5.

When you find 1/5 of a number, you are dividing that number into 5 parts, and figuring out how much 1 of those 5 parts (1/5) would be.

To find 1/5 of 25, divide 25 by 5. 25 divided by 5 equals 5. This tells you that if you divide 25 into 5 parts, each part would equal 5. Since you have 1 part (because your numerator is 1) you have 5. 1/5th of 25 equals 5.

11.Question:

What Does WiFi Stand For?

Answer :

WiFi is the name given to IEEE 802.11, which is the set of technologies that allows us to create Wireless Local Area Networks (WLAN). The term was created by Interbrand, a marketing company hired by the WiFi Alliance (a nongovernmental organization that regulates and promotes the technology) to give it a better name in the late 1990s. One of the founding members of the WiFi Alliance has stated that the name was a pun upon the word hi-fi. WiFi has never stood for ‘wireless fidelity’, but rather this was an advertising slogan attached to the term after it was created

12.Question:

Software that is designed to cause damage is called?

Answer:

Software that is designed to cause damage is called malware, which comes from the term ”malicious software.” Malware includes computer viruses and worms, spyware, adware, and Trojan horse programs, among others. It is simply a broad term used to describe any software that was deliberately developed to cause damage. In many cases, the damage to your computer benefits the developer of the program, such as in adware for which the developer may get paid if you click on the pop-up ads resulting from the program.

READ  What are computers? What Actions Can Computer Perform!!

13.Question:

A desktop is a computer term that refers to

Answer :

A desktop is a computer term that refers to a tower-style computer terminal. Desktops are not mobile the way laptops are, so they are typically found set up at a desk, such as in an office. Desktops typically have more computing power and memory than laptops, and so they are better for more extensive programming, gaming, etc.

14.Question:

Was Steve Jobs adopted?

Answer :

Steve Jobs was adopted. His biological parents were Joanne Schieble and Abdulfattah Jandali (a Syrian immigrant). His adoptive parents were Paul Reinhold Jobs and Clara Jobs. Steve Jobs had four biological children. He died of pancreatic cancer.

15.Question:

How many MBs equal a GB?

Answer :

MB stands for megabytes, and GB stands for gigabytes. Both are units to measure memory in computer systems.

Conventionally speaking, 1 MB = 1,000,000 bytes and 1 GB = 1,000,000,000 bytes. Hence, 1 GB = 1,000 MB.

But in reality, a computer system uses binary language or a language of 0s and 1s. Each one of them is called a bit. 1 byte of memory can store 8 bits of data or 23 bits. So the storage is calculated in powers of 2. This means that 1 KB, or 1 kilobyte, is not really 1,000 bytes. Rather, 1 KB = 1,024 bytes (210).

Similarly:

  • 1 MB = 220 bytes
  • 1 GB = 230 bytes

Therefore, in reality, 1 GB = 1,024 MB (210 MB).

 

Connect with us on Social media
Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://jaysciencetech.com/2018/07/top-15-examination-question-and-answer-on-computer-science-for-secondary-school-students.html
Twitter
LinkedIn
Instagram

Leave a Reply